Anti-tekenbanden

BELANGRIJK!

Voordat je de anti-tekenband besteld, meet je eerst goed de nekomvang van je hond!

Hoe je de nekomvang op meet lees je hier bij Meten is weten

Anti tekenbanden informatie

De anti-tekenbandjes worden gemaakt van keramieke em-x kralen en paracord. De anti-tekenbandjes worden afgewerkt met kralen en een verstelbare stopper.

De keramieke kralen bevatten effectieve micro-organismen (em). De effectieve mirco-organismen worden meegebakken in de kralen (klei). Tijdens het bakken wordt de informatie en de energie opgeslagen. Deze informatie en energie wordt daarna weer afgegeven aan zijn omgeving. 

De em-x kralen die verwerkt worden in de halsbanden kunnen helpen tegen teken. De teken vinden de informatie en de energie die vrijkomen niet prettig waardoor ze minder snel op uw hond terecht komen. De hond merkt hier niets tot nauwelijks wat van. Hierdoor wordt de band goed geaccepteerd. 

De werking van de anti-tekenbandjes is voor iedere hond anders. Bij de ene hond blijven de teken weg bij de ander is de teken hoeveelheid verminderd en weer bij de ander lijkt het niets te doen. Lijkt het of het bij uw hond niets doet dan kan het zijn dat andere factoren (voeding, hygiëne ect) nog een rol spelen.

Voor een optimale werking van de anti-tekenbandjes wordt aangeraden om de band dag en nacht te dragen. Het kan 2 tot 3 weken duren voordat de werking optimaal is.

De anti-tekenbandjes geven geen 100% garantie tegen teken, maar dit kunnen de chemische middelen ook niet bieden. De ervaring is dat honden die de anti-tekenbandjes dragen minder kans op teken hebben dan honden zonder tekenbescherming.


ONDERHOUD

* De anti-tekenband dient elke 2 weken met water af te spoelen. Gebruik hierbij geen zeep! Bij sommige honden iedere week.
* Na het afspoelen moeten de anti-tekenbandjes 24 uur drogen in uv-licht. Daglicht is voldoende. Zo worden de micro-organismen weer geactiveerd. 
* De hond dient de tekenband voor de optimale werking zoveel mogelijk te dragen. Het liefst dag en nacht.

De anti-tekenbandjes kunnen levenslang mee bij goed onderhoud. Dit betekend dat u hem in de winter kan opruimen en bij het volgende tekenseizoen weer kan pakken en omdoen. Voor het omdoen wel even wassen en drogen (zie stap 1).

EXTRA AANDACHTSPUNTEN

* De anti-tekenband is niet bedoeld om je hond aan uit te laten. Daar zijn ze niet stevig genoeg voor.
* Wilt u uw hond wassen? Doe dan de anti-tekenband even af. Na het wassen kan de anti-tekenband weer om, ook als de hond nog nat is.
* De hond kan wel zwemmen met de anti-tekenband om. 
* Speelt uw hond met andere hondenvriendjes? Dit kan er soms best wild aan toe gaan. Hierom is het advies om ook dan even de anti-tekenband af te doen. Wanneer er op gebeten wordt is er een kans dat de kralen knappen. De stopper kan dan eventueel ook wat verschuiven. Wanneer u hem om laat daarna de stopper even controleren.
* Draagt uw hond tijdens het uitlaten een halsband dan kan dit door het contact samen ervoor zorgen dat de stopper wat gaat verschuiven. Controleer dit af en toe.
* Ik kan u geen 100% garantie bieden dat de anti-tekenband werkt net zoals bij de chemische middelen dat niet kan.
*De keramieke kralen zijn 100% natuurlijk. Er is geen gevaar voor kinderen, zwangerschap, allergieën enzovoort.