Leren honden halsbanden

 

BELANGRIJK!

Voordat je de halsband besteld, meet je eerst goed de nekomvang van je hond!

Hoe je de nekomvang op meet lees je hier bij Meten is weten

 

Halsbanden Mini collectie. 

Halsbanden maat 20cm t/m 24cm. Allemaal op het eerste gaatje van de sluiting.

Halsbanden maat 25cm t/m 30cm. Allemaal op het eerste gaatje van de sluiting. 

Halsbanden 31cm t/m 35cm. Allemaal op het eerste gaatje van de sluiting.

Leren halsbanden informatie.

Onze honden zijn natuurlijk super belangrijk voor ons. Daarom is het maken van halsbanden ook een precisie werk. Je dient met goed materiaal te werken zodat het stevig is en van kwaliteit. Onze honden worden daar aan uitgelaten en we moeten er niet aan denken dat er iets gebeurd in de huidige drukke maatschappij.

Het is beter om de halsbanden niet dag en nacht te laten dragen. 
Door de halsband alleen om te doen tijdens het uitlaten blijft de halsband langer mooi en netjes.


Materialen.
Er wordt alleen gewerkt met kwaliteit vetleder.

Vetleder waar de halsband van gemaakt is wordt door gebruik alleen maar mooier. Door het gebruik ontstaat een patina, een donkere kleur, vooral bij leer dat in contact komt met huidvet. Dit hoort erbij en maakt het uniek. 


Daarnaast is het belangrijk om goede stevige fournituren te gebruiken die geschikt zijn voor de halsbanden. Er wordt hierbij opgelet op de breekkracht van de producten. 

Alles bij elkaar, het maken, het materiaal zorgt ervoor dat de halsbanden goed stevig zijn voor de honden.
Geen één halsband is hetzelfde.

 

Halsbanden zijn niet om mee te spelen of om op te kauwen. Wanneer er op gekauwd wordt kunnen de halsbanden onbruikbaar worden.

Onderhoud.

Het vetleer staat bekend om zijn weersbestendigheid. Om dit zo te houden en te zorgen dat het leer niet uitdroogt is het belangrijk dat het een aantal keren per jaar wordt behandeld.

 

Je kan hiervoor het volgende gebruiken: https://www.divoza.com/nl/paardenspullen/zadels/leer-onderhoud/pagony-care-lederbalsem-500gr 

 

Lees hiervan eerst de gebruiksaanwijzing en doe het eerst op het bijgeleverde restje leer.

 

Mocht u liever een ander product willen gebruiken, test dit eerst een stukje op het meegeleverde leer. Het is hetzelfde leer en zo kunt u zien hoe het leer erop reageert. Reageert het leer goed op uw product, dan kunt u het veilig gebruiken.

 

Wanneer er een krasje op het vetleer is gekomen, dan kan je dit verwijderen door te wrijven met je vingers. Door de warmte komt de natuurlijke oliën vrij waardoor de kras verdwijnt.

 
Wassen.

Vetleder halsbanden kunnen niet in de wasmachine. Wanneer de halsband vies is geworden kan je hem onder de kraan voorzichtig schoonmaken. Het paracord kan je schoonmaken door klein beetje dreft te gebruiken en met een tandenborstel te poetsen. Zorg ervoor dat je het leer niet raakt en beschadigd. Goed afspoelen zodat er geen zeep resten achter blijft. De halsband op natuurlijke manier aan de lucht laten drogen in de kamer. Niet in de zon en niet op de verwarming!

 

Wordt de halsband nat tijdens het uitlaten? Dat is geen probleem. Laat hem aan de lucht opdrogen in de kamer. Niet in de droger, niet in de zon en niet op de verwarming!

 

Sommige kleuren kunnen wat gaan uitlopen als ze nat worden.

 
Gaat u naar zee?
Doe dan een oude halsband om.
Het zoute water is niet geschikt voor paracord halsbanden en lijnen. De fournituren zijn niet geschikt voor het zoute water. Dit gaat oxideren waardoor je scherpe roest randen krijgt. Dit snijdt dan uiteindelijk het paracord door.
Gebruik de halsbanden en lijnen daarom niet in zee!

 

By DaisS kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor slijtage en/of breuk.

Controleer regelmatig of de sluiting geen gebreken vertoont.

By DaisS is niet verantwoordelijk voor letsel of schade die kan ontstaan bij het gebruik van de halsbanden en lijnen.

 

De eigenaar is ten aller tijde de aangewezen persoon om correct om te gaan met de halsbanden.