Wat is paracord?

Gepubliceerd op 11 februari 2024 om 19:09

Ontdek de kracht van paracord. De ideale keuze voor stoere en duurzame hondenhalsbanden en -lijnen.

Heb je ooit nagedacht over wat je hondenhalsband en -lijnen zo sterk en betrouwbaar maakt? Wellicht is het tijd om kennis te maken met een materiaal dat niet alleen indrukwekkend is qua kracht, maar ook nog eens veelzijdig en stijlvol. Maak kennis met paracord – het geheime ingrediënt achter duurzame en modieuze hondenhalsbanden en -lijnen die perfect zijn voor jouw trouwe maatje. In deze blog vertel ik je alles over de verschillende soorten paracord, hun verbazingwekkende breekkracht en waarom ze een onmisbare keuze zijn voor elke hondeneigenaar die op zoek is naar kwaliteit en stijl. Bereid je voor om versteld te staan van de kracht van paracord en hoe het bij jouw hond zal staan en tegelijkertijd ook jouw stijl naar een hoger niveau tilt. Lees verder en laat je verrassen door de wereld van paracord en hondenhalsbanden en -lijnen!

Paracord hondenhalsbanden

Geschiedenis van paracord.

Paracord, ook wel parachutekoord genoemd, heeft zijn oorsprong in het Amerikaanse leger tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het werd oorspronkelijk gebruikt als een essentieel onderdeel van parachutes voor militaire parachutisten. Het belangrijkste doel was om een sterke, duurzame en betrouwbare verbinding te bieden tussen de parachutist en zijn parachute tijdens sprongen.

Na de oorlog bleek paracord een buitengewoon nuttig materiaal te zijn vanwege zijn uitstekende sterkte, lichtheid en veelzijdigheid. Het werd snel overgenomen door verschillende industrieën en gebruikt voor verschillende toepassingen.

 

Voordelen van paracord.

Paracord biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere materialen, waardoor het populaire keuze is voor hondenhalsbanden, -lijnen en andere accessoires.

 • Duurzaamheid: paracord is buitengewoon sterk, waardoor het bestand is tegen dagelijkse slijtage en scheuren.
 • Flexibiliteit: paracord is flexibel en gemakkelijk te hanteren, waardoor het ideaal is voor het maken van ingewikkelde knoop- en vlechtwerkpatronen.
 • Weerbestendigheid: paracord is bestand tegen vocht, uv-straling en extreme temperaturen, waardoor het geschikt is voor gebruik in alle weersomstandigheden.
 • Veelzijdigheid: paracord is verkrijgbaar in een breed assortiment aan kleuren en patronen, waardoor het gemakkelijk kan worden aangepast aan de persoonlijke smaak en stijl van de eigenaar en de hond.

 

Technieken voor het werken met paracord.

Er zijn veel verschillende knoop- en vlechttechnieken die worden gebruikt bij het werken met paracord. Enkele van de meest voorkomende zijn de cobra knot, de king cobra, de sanctified en de snake knot. Deze technieken kunnen worden gecombineerd en aangepast om een breed assortiment aan hondenhalsbanden te maken. Voor de lijnen zijn er andere vlechttechnieken.

 

De veelzijdigheid van paracord. Niet alleen voor hondenhalsbanden en-lijnen.

Paracord is niet alleen geschikt voor hondenhalsbanden en -lijnen, maar heeft talloze andere toepassingen die het een onmisbaar materiaal maken voor allerlei projecten. Van snelle uitlaters tot natuurlijke anti-tekenbanden. Paracord biedt een grote hoeveelheid aan mogelijkheden voor zowel huisdieren als hun eigenaren. Hier zijn een paar andere voorbeelden waarvoor paracord te gebruiken is.

 

 1. Snelle uitlaters: paracord kan worden gebruikt om handige snelle uitlaters te maken in vele verschillende kleuren. Het wordt gemakkelijk om je hond vast te maken voor wandelingen of trainingssessies. Vooral ook een heel fijn hulpmiddel voor het zindelijk maken van puppy’s.
 2. Natuurlijke anti-tekenbanden: door paracord te combineren met natuurlijke em-x kralen kan je een effectieve anti-tekenband maken in vele verschillende kleuren die je hond beschermt tegen teken.
 3. Sleutelhangers: met paracord kun je kleurrijke en duurzame sleutelhangers maken die niet alleen praktisch zijn, maar ook een persoonlijk tintje toevoegen aan je sleutelbos. Paracord wordt ook gecombineerd met resin.
 4. Bij leren halsbanden: paracord kan worden gebruikt als decoratief element bij leren halsbanden, waardoor ze een unieke uitstraling en patroon krijgen.
 5. Puppy id bandjes: voor fokkers en eigenaren van nestjes puppy’s kunnen paracord id-bandjes worden gebruikt om elke pup te identificeren met een kleurcode, waardoor het gemakkelijker is om ze uit elkaar te houden.
 6. Showlijnen: paracord showlijnen bieden verschillende voordelen voor zowel de handler als de hond. Ze zijn niet alleen sterk en duurzaam, waardoor ze de controle over de hond tijdens het showen behouden, maar ze zijn ook verkrijgbaar in een breed assortiment kleuren, waardoor ze perfect passen bij de uitstraling van jouw hond.
 7. Poopy holder 2 in 1: is een slim bedacht ontwerp die niet alleen ruimte biedt voor lege poepzakjes maar ook volle poepzakjes. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en je vergeet nooit meer je poepzakjes.

 

Verschillende soorten paracord voor hondenhalsbanden en -lijnen. Ontdek hun unieke eigenschappen.

Paracord is verkrijgbaar in verschillende types en diktes, elk met hun eigen unieke eigenschappen en toepassingen. Hier zijn een paar populaire soorten paracord die vaak wordt gebruikt voor hondenhalsbanden en -lijnen maar ook voor andere paracord producten.

 

Type 1:

 • Dun en lichter dan de standaard paracord type 3.
 • Materiaal: 100% nylon.
 • Soort touw: kernmantel.
 • Mantel 16 draden, kern 1 draad.
 • Diameter ongeveer 1,9mm.
 • Gewicht 1,42gram per meter.
 • Ideaal voor kleine hondenhalsbanden.
 • Minimale breekkracht 45kilo.
 • Verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren voor een gepersonaliseerde look.

Type 2:

 • Populair vanwege zijn veelzijdigheid en duurzaamheid.
 • Materiaal nylon.
 • Mantel 16 draden, kern 3 draden.
 • Diameter ongeveer 3mm.
 • Gewicht 4,6gram per meter.
 • Geschikt voor kleine en middelgrote honden.
 • Breekkracht 192kilo.
 • Verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren voor een gepersonaliseerde look.
Paracord types 1,2 en 3

 

Type 3:

 • Een van de meest gebruikte en veelzijdige soorten paracord.
 • Materiaal nylon.
 • Mantel 36 draden, kern 7 draden.
 • Diameter ongeveer 3,8mm.
 • Gewicht 6,3gram per meter.
 • Sterk genoeg voor grote honden en zelfs voor outdoor activiteiten zoals wandelen en kamperen.
 • Biedt een uitstekende breekkracht van 247kilo waardoor het een betrouwbare keuze is voor hondenhalsbanden.

 

Elk type paracord heeft zijn eigen unieke eigenschappen en toepassingen, maar ze delen allemaal een gemeenschappelijke factor: de sterkte en duurzaamheid, Door paracord te gebruiken voor hondenhalsbanden en -lijnen, kun je er zeker van zijn dat je trouwe maatje veilig en stijlvol is, waar je ook gaat.

 

Het belang van veilige sluitingen voor paracord hondenhalsbanden.

Bij het maken van de hondenhalsbanden met paracord ben je veilige sluitingen nodig. kliksluiting, biothane adapter, half check of martingale sluiting.

Ik gebruik alleen biothane adapters of maak de hondenhalsbanden met de half check. Biothane wordt in een andere blog verder uit gelegd.

Biothane adapters
Opzet paracord halsband

 

 

Het belang van een veilige opzet is essentieel voor paracord hondenhalsbanden.

Bij het ontwerpen van hondenhalsbanden met paracord is het niet alleen belangrijk om het juiste type paracord te kiezen, maar ook om aandacht te besteden aan de opzet ervan. Zonder een veilige opzet kan zelfs het sterkste paracord de veiligheid van je hond in gevaar brengen.

 

 

Onderhoud en reiniging van paracord.

Paracord staat bekend om zijn duurzaamheid, maar het vereist nog steeds enig onderhoud om het in optimale conditie te houden. Hier enkele tips voor het onderhoud en reinigen van paracord producten.

 

 • Handwas: paracord producten kunnen het beste met de hand worden gewassen met een milde zeep en warm water. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen en laat het paracord na het wassen volledig drogen voordat je het weer gebruikt. Niet in de droger!
 • Vermijd hitte: vermijd blootstelling aan hoge hittebronnen, zoals direct zonlicht of hete oppervlakken, omdat dit de vezels van het paracord kan beschadigen en verzwakken.
 • Inspectie: controleer regelmatig op eventuele slijtage, beschadigingen of losse draden en repareer of vervang indien nodig om de veiligheid en betrouwbaarheid van het paracord te garanderen.
 • Opslag: bewaar paracord producten op een koele, droge plaats, bij voorkeur uit de buurt van direct zonlicht en vocht, om verkleuring en beschadiging te voorkomen.

 

Bereid je hond voor op avontuur met een unieke paracord halsband of -lijn!

Nu je alles weet over de kracht en veelzijdigheid van paracord, waar wacht je nog op?

Bekijk ons assortiment handgemaakte hondenhalsbanden en -lijnen en geef je harige vriend de stijlvolle en duurzame accessoires die hij verdient. Of je nu kiest voor een stoere halsband voor dagelijkse wandelingen of een kleurrijke lijn voor spannende avonturen in de natuur, met paracord ben je altijd verzeker van kwaliteit en stijl.

 

Maar wist je dat je bij ons ook terecht kunt voor halsbanden en lijnen die geheel op maat en naar jouw wensen worden gemaakt? Of je nu op zoek bent naar een specifieke kleurencombinatie, een uniek patroon, wij maken het voor je mogelijk.

 

Bestel vandaag nog jouw unieke paracord product, bijvoorbeeld halsband/lijn of als set op maat gemaakt of uit voorraad en ontdek de kracht van paracord voor jouw hond!

Paracord hondenhalsbanden

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.